Menu Crescendo

Nieuwjaarsconcert is top!

Misschien is betoverend wel het meest treffende woord van het nieuwjaarsconcert van Crescendo afgelopen zondag. De ambiance in de sporthal was schitterend te noemen, de muziek was gevarieerd en de sprak in allerlei opzichten tot de verbeelding. Het was voor het publiek, zo’n 250 personen, genieten met de zogenaamde hoofdletter G.

Crescendo had het na een aantal jaar weer aangedurfd om de sporthal om te bouwen tot heuse concertzaal. Een goede keuze, want in deze nieuwe sportzaal is het geluid verrassend aangenaam en dankzij de mannen van Johan Koopen en Disco Silver zag het er zeer sfeervol uit. Een hele batterij licht, een groot podium en stoelen in een mooie compacte opstelling, je herkende bijna de sporthal niet meer terug. Ondanks dat het in de zaal misschien wat fris was, zorgde de muziek voor voldoende warmte.

Crescendo had een afwisselend programma in elkaar gezet en onder leiding van de tijdelijke dirigent Ellis Nijdam ingestudeerd. Een prestatie van formaat! Het eerste blok muziek bestond uit een traditionele mars, een koraal van oud dirigent Sierd de Boer en de muziek van de Disney-film Encanto, een bekende film onder de kinderen. Wat een mooie klanken, gevarieerde ritmes en snelheid zat er in deze filmmuziek. De leden van Crescendo wisten er wel raad mee.

De jeugd heeft de toekomst!
De kinderen van de Notenbrijbekken stalen de show. Eerst was het de beurt aan de jongste jeugd die na 5 weken oefenen al een goed geluid uit de instrumenten konden krijgen. Trotse ouders en pakes en beppes in de zaal die al filmend, maar ook luisterend, de grootste fans waren. De wat oudere jeugd speelden al wat moeilijkere muziek, maar deed dat ook met veel overtuiging en enthousiasme. Ze bepaalden zelf wat ze wilden spelen en lieten het dan ook mooi klinken. Crescendo mag trots zijn op de jeugd en juf Hilda.

Dan een welverdiend compliment voor zangeres Jannie Brandsma. Wat een variatie heeft zijn in haar stem en in haar muziek. Zowel langzaam en gedragen muziek als up-tempo popmuziek, alles kan ze aan. Vermeldenswaardig is het prachtige ‘The Windmills of Your Mind’, Jannie zong dit betoverend mooi, samen met Paul van Dijk op de piano. Samen met Crescendo zong ze veel filmmuziek, waaronder ook twee nummers uit James Bondfilms, Skyfall en Spectre. Het nummer ‘Writings on the Wall’ van Sam Smith uit de film Spectre haalde het uiterste uit Jannie, maar ook uit de brassband. Het publiek genoot, maar ook de muzikanten en zeker ook Jannie zelf.

Paul van Dijk speelde veel van de nummers met Jannie en Crescendo mee en deed dat op z’n geheel eigen wijze, virtuoos en zonder enige zichtbare moeite. Een hoofdrol voor Paul was weggelegd in het nummer van artiest Billy Joël, de Root Beer Rag. Een snel nummer, waar Paul samen met Crescendo zogezegd even ‘aan de bak’ moest. Het slaagde goed en Paul genoot zelf nog het meest.

Beammebern
Na een pauze speelde Crescendo een paar nummers van hun theatervoorstelling Beammebern die afgelopen september zo succesvol was. Herkenbaar voor degene die bij de voorstelling geweest waren. Djoke Koopen-Schijffelen die als vrouw één van de hoofdrollen speelde in Beammebern, zong nog eenmaal het ‘Doarmje troch de stêd’ in de betoverende jurk die ze bij de voorstelling ook aan had. Herkenbaar was ook het nummer Rainforest, de Chariots of Fire van Vangelis en het traditionele brassbandwerk The Golden Lady.

Het concert werd spetterend afgesloten met het geweldige ‘Think’ van Aretha Franklin. Een staande ovatie van het publiek volgde voor een fantastisch concert en een betoverende middag.

terug...


U kunt met ons contact opnemen via: info@crescendoworkum.nl