Menu Crescendo

Crescendo start muzikaal het nieuwe jaar

Op zondag 22 januari is het traditionele nieuwjaarsconcert van Brassband Crescendo uit ons eigen Workum. Na twee jaar van coronabeperkingen, gaan nu alle muzikale remmen weer los en zal Crescendo in sportcentrum De Rolpeal van zich laten horen. Het is de eerste keer dat een dergelijk groots concert in de nieuwe sporthal zal worden gehouden en daarom is Crescendo ook blij met de medewerking van de beheerder en het bestuur van het sportcentrum. De sporthal is niet ingericht als theaterzaal en dus zal er wel wat werk verzet moeten worden om het zover te krijgen. Dat gaat vast lukken, u zult het zien…

Crescendo heeft zich muzikaal in kort tijd voorbereid en zal onder leiding staan van gastdirigent Ellis Nijdam. Ellis is afkomstig uit Heerenveen en heeft tijdelijk het stokje overgenomen van Dirk Vincken die als skileraar in winterse oorden is. Het programma van het nieuwjaarsconcert is gevarieerd met diverse lokale artiesten, het jeugdorkest en een muzikale reprise van Beammebern.

Beammebern Reprise
Het muziek theaterspektakel Beammebern werd door Crescendo afgelopen september met vele muzikanten, acteurs en dansers opgevoerd in het park van Workum. Een groot succes, waarbij de voorstellingen 4 keer uitverkocht waren ondanks het miezerige weer. De combinatie van het verhaal – geschreven door Paul van Dijk – in combinatie met de locatie en de muziek maakte het tot een unieke voorstelling waar nog lang over gesproken zal worden. De muziek van Crescendo sprak tot de verbeelding, al waren het maar kleine fragmenten van grotere muziekstukken. Crescendo komt dit nieuwjaarsconcert met een reprise van deze muziekstukken en zal een aantal nu in z’n geheel uitvoeren. ‘Rainforest’, ‘The Golden Lady’, ‘Chariots of Fire’ en ‘Doarmje troch de Stêd’, zomaar enkele titels die je terug zullen brengen naar het verhaal van Beammebern.

Paul van Dijk
De samenwerking met Paul van Dijk bij Beammebern was fantastisch en dat nodigde uit tot meer. Paul schreef niet alleen het theaterstuk, maar speelde zelf ook mee op piano en dat beviel van beide kanten prima. De uitnodiging om mee te werken aan het nieuwjaarsconcert kwam dan ook als vanzelfsprekend. Paul zal solistisch met Crescendo optreden, maar ook in combinatie met de andere muzikale gast van deze avond, zangeres Jannie Brandsma.

Jannie Brandsma
Zangeres Jannie Brandsma is van alle markten thuis. Of het nou om jazz, klassiek, of om het pop-repertoire gaat, ze beheerst alle facetten en kan met haar stem verwonderen en betoveren. Ze zingt met Crescendo veel filmmuziek, waarvan twee titels uit James Bondfilms. Laat u verrassen door deze muzikale duizendpoot!

Notenbrijbekken
Het jeugdorkest van Crescendo zal deze middag ook optreden. De enthousiaste groep kinderen staat sinds dit jaar onder leiding van dirigent Jan Hibma en kijkt nu al heel erg uit naar het optreden voor een groot publiek. Onder het motto ‘playing together, so much better’ hebben ze zelf muziek uitgezocht die ze leuk vinden om te spelen.

Het nieuwjaarsconcert is op zondagmiddag 22 januari om 14.00 uur en de toegang bedraagt € 10,00. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis. Er is geen voorverkoop, dus wees er op tijd bij. De zaal gaat een half uur voor aanvang open. Je hoeft niet via de hoofdingang bij de trap omhoog, maar kan gewoon de ingang beneden (aan de zijkant van het gebouw) gebruiken om de zaal te betreden. We heten jullie allen van welkom en hopen op een massale opkomst. Crescendo heeft er in ieder geval erg veel zin in! Oant snein, tot zondag!

terug...


U kunt met ons contact opnemen via: info@crescendoworkum.nl